kulinarnie, przepis na zupę czosnkową

Gorąco polecam. Pomimo, że nie lubię czosnku, zupa mi smakowała. Gotowałam ją w Polsce dwa razy, nikt mi nie składał reklamacji 🙂 a przepis od mamy Francuza.

Składniki, dla czterech osób:
– dwie spore główki czosnku,
– trzy cebule,
– cztery jajka,
– dwie łyżki mąki,
– bulion drobiowy.

Czosnek obieramy, ząbki dzielimy na pół. Cebulę, kroimy na nie za drobne plasterki. Wszystko wrzucamy do garnka z małą ilością wody i przez chwilę dusimy, potem dolewamy wodę i gotujemy około5 minut. Wbijamy jajka do szklanki i dolewamy do gotującej się zupy mocno mieszając. Na koniec dodajemy rozwodnioną mąkę i rosołki.

Pychota

W zupie ugotowany czosnek tarci swój charakterystyczny smak i nie martwcie się o oddech, jest w porządku, nieczosnkowy.

4 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.